HR & Support

Henry Schein / Dentalliance HR

Dentalliance HR is een initiatief van Henry Schein & Dentalliance en richt zich specifiek op het personeelsdomein van tandartsenpraktijken. leden van Dentalliance vinden op deze site een schat aan algemene en specifieke informatie op het gebied van personeelsmanagement. Ook hebben leden de mogelijkheid om via een vraagbaak een praktijkeigen specifieke personeelsvraag voor te leggen aan een team van deskundigen op het terrein van personeelsmanagement.

De site is ingericht volgens de drie hoofdrubrieken Instroom, Doorstroom en Uitstroom. Daarnaast is er een rubriek Overig ingericht waarin informatie is te vinden over onder andere ARBO, wetgeving en opleiding. Door het aanklikken van de rubrieknaam opent u een rol menu waarmee u toegang krijgt tot de diverse onderdelen van de betreffende rubriek.

Om de navigatie op de site te vergemakkelijken heeft u de beschikking over een site map waarin u een overzicht aantreft van alle onderwerpen per rubriek.


 • Dentallect Praktijkmanagement account

  Aantonen dat personeel geschoold is, gestructureerd werken aan het kwaliteitsniveau van uw medewerkers, voldoen aan nieuwe wetgeving, & een efficiëntere praktijkorganisatie? Dan biedt Dentallect uistekende oplossingen.

  Informatie aanvraag

  More info

  Wilt u aantonen dat personeel geschoold is binnen uw praktijk?
  Wilt u voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving?
  Wilt u gestructureerd werken aan het kwaliteitsniveau van uw medewerkers?
  Zoekt u uitstekende externe ondersteuning bij het intern opleiden van personeel?
  Wilt u uw praktijk efficiënter organiseren?

  Dan is het Praktijkmanagment account misschien iets voor U.

  Een praktijkmanagementaccount geeſt u onbeperkt toegang tot meer dan 25 modulen gedurende een jaar. Hiernaast kunt u medewerkers kosteloos (met credits) of uiterst eenvoudig en voordeling toegang bieden tot door u voor hen geselecteerde modulen.
  U voorziet uzelf van een systematische aanpak waarmee u intern effectief en permanent kunt opleiden. U heeſt zelf de toegang tot 25 modulen.
  U kunt indien gewenst het aantal beschikbare modulen zelf verder uitbreiden. De modulen blijven gedurende de gehele abonnementsperiode beschikbaar.
  (Let op! Voor de cursisten is de periode vaak afgebakend.)
  U kunt binnen een bepaald budget (credits) uw medewerkers kosteloos toegang bieden tot de door u geselecteerde modulen.
  U kunt de voortgang en behaalde resultaten van uw medewerkers direct inzien.
  U wordt indien nodig automatisch voorzien van updates.
  U houdt per medewerker een dossier bij waarin alle certifificaten zijn opgenomen.

  Voor meer informatie download de brochure of ga naar www.dentallect.nl

   

 • Dentallect MBO-4 Opleiding Tandartsassistent

  Je bent al enige tijd met veel plezier werkzaam als tandartsassistent en wilt dit ook blijven voorzetten. Je hebt gehoord dat naar de toekomst toe een mbo-4 opleiding sterk gewenst/ mogelijk verplicht wordt. Je maakt je zorgen om de toekomstige eis van verplichte mbo 4-scholing. Er is inderdaad veel in beweging in de markt waarbij beroepsorganisaties en inspecties stelling nemen en je wilt hierop anticiperen. De nieuwe opleiding start in medio September.

  Informatie aanvraag

  More info

  Het werken in een tandartspraktijk lijkt je wel wat, het werk vind je interessant, je werkt immers graag met mensen/wilt graag mensen helpen, bent nauwkeurig, kunt goed samenwerken en bent leergierig. Maar hoe ga je je carrière nu Waarom kiezen voor een mbo 4-opleiding Tandartsassistent?

  Vele mogelijkheden

  Als tandartsassistent heb je een zeer belangrijke rol in de praktijk. Je ondersteunt niet alleen de tandarts (of orthodontist of kaakchirurg) bij het tandheelkundig werk,  je hebt daarnaast ook een belangrijke organiserende en coördinerende functie. Soms kan je ook zelfstandig behandelingen uitvoeren. Het is en blijft daarmee een leuk boeiend en zeer dynamisch vak met vele mogelijkheden.

  Zelfvertrouwen

  Indien je goed opgeleid bent, wordt het beroep niet alleen leuker, je krijgt ook meer zelfvertrouwen en de samenwerking met de tandarts en collega-assistenten verloopt soepeler en gemakkelijker. Hierdoor kun je het werk met meer gemak en souplesse uitvoeren. De kwaliteit van het werk gaat omhoog, het contact met patiënten verbetert, waardoor hun tevredenheid stijgt. Daarnaast zullen alle vervolgopleidingen gemakkelijker verlopen.

  Erkend diploma

  In de markt vindt er een ontwikkeling plaats die maakt dat het hebben van een officieel erkend diploma steeds belangrijker wordt.

  verder vormgeven?Het werken in een tandartspraktijk lijkt je wel wat, het werk vind je interessant, je werkt immers graag met mensen/wilt graag mensen helpen, bent nauwkeurig, kunt goed samenwerken en bent leergierig. Maar hoe ga je je carrière nu verder vormgeven?

  Meer info download dan de Brochure of ga naar www.dentallianceshop.nl

 • Predictive Index®

  Hoe zorg je er als Praktijk voor dat efficiënt werken een succes wordt en dat medewerkers zich graag willen ontwikkelen? Om in te kunnen spelen op trends en mee te kunnen gaan met nieuwe ontwikkelingen in de praktijk is het van belang dat de medewerkers effectief gedrag vertonen. Een praktijk kan niet innovatief en efficiënt zijn als de medewerkers geen innovatief gedrag vertonen. Het creëren van innovatief gedrag kan bevorderd worden als werkgever en werknemer samen een Predictive index test doen. Door functieprofielen en natuurlijk gedrag aan elkaar te koppelen ontwikkelt de praktijk effectieve en gemotiveerde werknemers, wat uiteindelijk resulteert in tijd­‐ en kostenbesparing. Lees meer hieronder.

  Informatie aanvraag

  More info

  Wat is PI?

  • Pi meet natuurlijke drijfveren en brengt deze concreet in kaart.
  • PI kan worden ingezet voor zowel personen als functies, het biedt de mogelijkheid gedrag en motivatie van een persoon te meten, en ideale functieprofielen op te stellen.
  • De metingen worden gedaan doormiddel van korte vragenlijsten.
  • De informatie kan worden ingezet op alle niveaus van de organisatie en in alle scenario’s, van sollicitatie tot reorganisatie en van conflictbemiddeling tot teambuilding.
  • PI is erkend door de APA en EEOC.

   

  Waarom PI?

  • PI geeft leidinggevenden concrete handvaten, het is de ‘gebruiksaanwijzing’ van hun medewerker.
  • Door medewerkers succesvoller en effectiever in te zeten wordt het gemakkelijker om de praktijkdoelstellingen te behalen.

   

  Hoe werkt het?

  Als je ergens werkt of solliciteert kan het gebeuren dat de werkgever je vraagt een predictive index in te vullen. Voordat die lijsten met eigenschappen bij jou terecht komen, is er al een hoop voorwerk gedaan.

  Je krijgt twee keer dezelfde lijst. De eerste keer vragen ze je om de eigenschappen aan te kruisen waarvan jij denkt dat je toekomstige baas graag wil dat je ze bezit. De tweede keer vragen ze je om de eigenschappen aan te kruisen die je, volgens jezelf, daadwerkelijk bezit.

  Aan de hand van die twee lijsten kan de personeelsconsulent van Eyshift of een Henry Schein HR manager een vrij goede inschatting maken van je motivatie en gedrag. Dat kun je geloven of niet, maar het klopte zeker voor 90%.

   

  Hoe vul je een PI in?

  Dat is een lastige vraag. Jij bent namelijk niet de enige die een PI invult,  het hele team vult een PI in. En misschien is er zelfs door een (toekomstige) collega's ook zo'n PI ingevuld. De praktijkeigenaar en/of office manager kan aan de hand van deze PI's een zeer goede inschatting maken wat er speelt binnen het team aan motivatie en gedrag. Bij iedere werkgever en bij elk team zal het bijpassende gedrag of motivatie anders zijn.

   

  Vul een PI altijd naar waarheid in. Je weet nooit of een aangekruist vakje positief of negatief voor je uitvalt. Kruis wel een flink aantal vakjes aan. Op die manier kan de personeelsconsulent namelijk een betere inschatting van je maken.

  Uw team beter leren kennen, bestel de PI testen via. www.dentallianceshop.nl

 • DentalCrew Werving en Selectie

  DentalCrew! Geen vacatures meer plaatsen maar zelf gericht personeel werven & selecteren én benaderen is nog niet eerder zo open en rechtstreeks geweest. Jouw Mondzorg Job lanceert een nieuw platform waarop mondzorgpraktijken zélf de, door DentalCrew gescreende, mondzorgprofessionals vinden via een specifiek ingerichte zoekmachine. DentalCrew maakt hiermee als eerste de volgende stap in online recruiten.

  Informatie aanvraag

  More info

  Online zelf personeel Werven  & Selecteren.

  Eén specifieke database voor de mondzorg

  Do It Yourself (DIY) is een niet meer te stoppen trend om via het internet zélf gekwalificeerd en beschikbaar personeel te zoeken. Sinds de intrede van social media is het speelveld om personeel te vinden spectaculair verschoven van het traditionele naar online platformen. Denk aan LinkedIn, Facebook en andere platformen die aan de wieg van deze verschuiving hebben gestaan.
  DentalCrew speelt volledig in op deze ontwikkeling en  gaat een stap verder door het generieke van bestaande communities om te zetten in een niche platform, alléén voor de mondzorg. 

  Door dit korte filmpje te bekijken (Klik hier ) krijgt u een goede indruk hoe het platform voor uw praktijk kan gaan werken. 

  Alleen praktijken en mondzorgprofessionals krijgen toegang.

  Het platform is alleen toegankelijk voor mondzorgpraktijken en mondzorgprofessionals. Bemiddelingsbureaus of andere partijen zijn uitgesloten. Rechtstreeks contact maken met potentiele professionals vanuit een gescreende omgeving  is daarmee één van de vernieuwende onderdelen. Eén omgeving voor de gehele mondzorgbranche, waarin iedereen dezelfde taal spreekt, zorgt voor onvervuilde zoekresultaten. 

  Gescreende professionals
  Alle mondzorgprofessionals op het platform -van gediplomeerde tandartsassistente tot tandarts-specialist- zijn zorgvuldig gescreend voor ze geplaatst worden op het platform. Goede screening is een belangrijk onderdeel van het platform, daarom spreekt het team van DentalCrew iedere beschikbare mondzorgprofessional persoonlijk. Het is van cruciaal belang dat de mondzorgprofessional zijn of haar profiel correct en compleet heeft ingevuld, zodat de praktijk dié screening niet meer hoeft te doen en daarmee tot een goed zoekresultaat kan komen. DentalCrew legt de lat hoog om te zorgen voor correcte en integere profielen. Uiteindelijk zal het sollicitatiegesprek met de praktijk uitwijzen of het ook klikt op het persoonlijke vlak.


  Selecteer op specifieke beschikbaarheid 

  Van groot belang is dat de praktijk kan selecteren op beschikbaarheid. De nieuwe collega moet immers passen in de -vaak complexe- agenda van de praktijk. De mondzorgprofessional geeft ook aan of hij of zij beschikbaar is voor weekeinddiensten, shifts en avondopenstelling(en). Voor de mondzorgprofessional is het kinderlijk eenvoudig om op het platform beschikbaarheid te communiceren via de computer of web-app via een smart-phone of tablet.

  Selecteer op opleiding, ervaring, vaardigheden en beschikbaarheid.


  De mondzorgprofessional geeft in het profiel exact aan:
  • welke opleiding hij of zij genoten heeft.
  • over hoeveel jaren werkervaring hij of zij heeft.
  • over welke vaardigheden hij of zij beschikt.
  • voor welke functie hij of zij gevonden wil worden.
  • welke taal of talen hij of zij spreekt.
  • links- of rechtshandig etc.

  Op al deze elementen kan de praktijk selecteren en daarbij óók op postcode gebied. Ten slotte bevat ieder profiel ook een persoonlijke pitch waarin de mondzorg-professional zichzelf voorstelt.


  Anonieme profielen
  De profielen zijn volledig anoniem. Het team van DentalCrew houdt de status van de profielen bij en nadat u een definitieve kandidaten selectie hebt gemaakt en betaald hebt de contact gegevens vrij. Daarna komen de praktijk en de mondzorgprofessional rechtstreeks in contact met elkaar om een sollicitatiegesprek te plannen.

  Garantie op succes
  Mochten de geselecteerde mondzorgprofessionals na het sollicitatiegesprek niet het gewenste resultaat hebben opleverd dan mag de praktijk verder zoeken tot men wel een geschikte kandidaat heeft gevonden. Dit gaat uiteraard in overleg met het team van DentalCrew.


  De voordelen op een rij:

  • Als praktijk 24/7 zélf kunnen recruiten zonder enige tussenkomst van bemiddeling.

  • Eén platform alléén voor de mondzorgbranche zonder vervuiling van andere branches, waarin iedereen dezelfde taal spreekt

  • Specifieke zoekmachine voor de mondzorg filtert daarmee de juiste kandidaten.

  • Recruiten via internet zorgt voor zeer lage prijs.

  Goed nieuws voor klanten van het Henry Schein Dentalliance-Programma. U kunt met gespaarde punten betalen. Het doet dus geen pijn in de portemonnee! Daar DentalCrew een uiterst lage prijs hanteert, ligt dit al snel binnen handbereik.

   

  Schrijf je nu in; www.dentalCrew.nl

  Watch video

 • Visutaal Digitaal Kwaliteitsbeheer

  Visutaal Digitaal Kwaliteitsbeheer in de Cloud. Uw eigen i-cloud oplossing voor uw dagelijkse kwaliteits- en personeelsbeheer. Visutaal is een applicatie ter ondersteuning van kwaliteitsbeheer in de praktijk waarmee u op weg gaat naar een efficiënte paperless praktijk. 24 uur per dag 365 dagen per jaar.  Het traditioneel papieren kwaliteitssysteem is omgezet in een dynamisch, digitaal kwaliteitssysteem dat iedere dag “up-to-date” is.

  Informatie aanvraag

  More info

  Hierdoor is in minder tijd, meer informatie te verkrijgen en kan meer sturing worden gegeven, terwijl protocollen, handelingen en kwaliteit geborgd worden.   
  VISUTAAL is een applicatie die naast de ondersteuning van het kwaliteitsbeheer in Uw praktijk ook Uw secundaire bedrijfsproces mede stuurt. De modulaire opbouw voorziet in de huidige versie in een agenda (maand, week en dag) waarin Uw medewerkers, volgens de door U opgestelde masterplanning, zijn gekoppeld aan de ruimten (kamers) in Uw praktijk. Op het dashboard worden problemen in deze agenda gesignaleerd, maar ook gepland onderhoud aan ruimten of apparatuur wordt aangekondigd.

  Samenvatting van onderdelen
  - personeelsbeleid
  - personeelsplanning
  - onderhoudsplanning
  - personeelsbeheermodule
  - dynamisch protocolbeheer
  - geautomatiseerd volgen van richtlijnen 
  - onderdeel van het Dentalliance programma van Henry Schein.

  Watch video

 • Smartfeedback Personeel 360° scan

  Smartfeedback Personeel 360° scan. Wilt u inzicht krijgen in de kwaliteit van je medewerkers en hun ontwikkeling positief stimuleren? Dan is het belangrijk om te weten waar zij op dit moment staan in hun beroeps-ontwikkeling. De personeel scan maakt dat voor u inzichtelijk.

  Informatie aanvraag

  More info

  Smartfeedback Personeel 360° scan

  Wilt u inzicht krijgen in de kwaliteit van je medewerkers en hun ontwikkeling positief stimuleren? Dan is het belangrijk om te weten waar zij op dit moment staan in hun beroepsontwikkeling. De personeel scan maakt dat voor u inzichtelijk. Het is het meest complete en flexibele 360 graden instrument en verzamelt informatie van verschillende mensen over de kwaliteiten en effectiviteit van uw medewerkers.

  De scan geeft inzicht in eigen kunnen en mogelijke verbeterpunten zodat de persoon in kwestie zich verder kan ontwikkelen. Om dit te realiseren vult de persoon een vragenlijst over zichzelf in; zo ontstaat het zelfbeeld. Door anderen uit te nodigen om feedback te geven ontstaat het feedbackbeeld. Over de verschillen gaan we in gesprek.

   

 • Communicatie Training

  Henry Schein Continuing Education. Tandheelkunde is dynamisch, steeds weer zijn er nieuwe ontwikkelingen. Voldoet mijn praktijk nog aan de laatste normen? Hoe is het gesteld met mijn concurrentiepositie? Zijn mijn doelstellingen haalbaar, of moeten ze worden aangepast? Stuk voor stuk vragen waar geen eensluidend antwoord op te geven is. Elke praktijk en praktijksituatie heeft zijn eigen specifieke karakteristieken op het gebied van management of product gerelateerde vraagstukken.

  Informatie aanvraag

  More info

  De training is voor de volle 100 procent af te stemmen op de situatie van de deelnemers. Er wordt gewerkt met praktijksituaties. Omdat de trainer zelf ook actief is geweest in dezelfde markt wordt optimaal gebruik gemaakt van deze kennis en expertise.

  Op basis van de informatie over het profiel van de praktijk en het aantal medewerkers in de praktijkruimte wordt gekeken naar de ontwikkeling en het rendement. Een belangrijke fase in dit onderzoek is, wie doet wat en wanneer.

  We trainen het gedrag. Hierbij gaat het over onderlinge communicatie, motivatie, patiënt acceptatie en vooral goed samenwerken. Na deze intake geven wij handvatten en advies op het gebied van:
  - Communicatie en behandelacceptatie;
  - Gebruik van de faciliteiten;
  - In- en externe Marketing;
  - Patiëntgerichte voorlichting.

   

  Bestel uw training  op: www.dentallianceshop.nl 

  Watch video

 • HR informatie site

  Modern personeelsbeleid geeft invulling aan de manier waarop bedrijven invulling geven aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Ieder bedrijf doet dat op zijn eigen manier die past bij de grootte van het bedrijf, de bedrijfscultuur, de specialisatie van het bedrijf en de bedrijfsdoelstellingen. Henry Schein Business Solutions helpt daarbij. Modern personeelsbeleid is niet alleen een kostenpost. Investeren in personeelsbeleid levert juist geld op. Investeren in arbeidsomstandigheden leidt tot lagere ziektekosten. Dat is duidelijk. De opbrengsten van personeelsbeleid zijn echter niet altijd duidelijk zichtbaar. Henry Schein Business Solutions wil u hierin ondersteunen .

  Informatie aanvraag

  More info

  Dentalliance HR is een initiatief van Henry Schein Dental Business Solutions en richt zich specifiek op het personeelsdomein van tandartsenpraktijken.

  Leden van Dentalliance vinden op deze site een schat aan algemene en specifieke informatie op het gebied van personeelsmanagement. Ook hebben leden de mogelijkheid om via een vraagbaak een praktijkeigen specifieke personeelsvraag voor te leggen aan een team van deskundigen op het terrein van personeelsmanagement.

  De site is ingericht volgens de drie hoofdrubrieken Instroom, Doorstroom en Uitstroom. Daarnaast is er een rubriek Overig ingericht waarin informatie is te vinden over onder andere ARBO, wetgeving en opleiding. 

  De  informatie op de website zal u helpen optimaal gebruik te maken van deze extra diensten.

  Deze extra dienst wordt u aangeboden namens Henry Schein en is voor deelnemers  van  het Loyaliteitsprogramma Dentalliance volledig gratis.

  Registreer u op: www.dentalliancehr.nl

Irene Verkaar

Irene Verkaar

Director Human Resources Benelux

Ik geloof dat het goed is om te kijken naar het potentieel van de mensen die je in dienst hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je als organisatie wil en hoe je mensen inzet om tot een mooi resultaat te komen.